Skimmia japonica, populair vanwege bloem en bes

De Skimmia kondigt de lente aan met zijn geurende bloemen. Aan het einde van de zomer verschijnen de eerste knoppen en bessen. Om bessen te krijgen zijn wel altijd twee planten nodig: een mannelijke en een vrouwelijke. Maar dan wordt je ook dubbel en dwars beloond!

Skimmia is een groenblijvende heester die niet moeilijk in onderhoud is en het goed doet in de schaduw en halfschaduw. Het is daarom een prima dekheester voor bij bijvoorbeeld rododendrons. Afhankelijk van de soort of variëteit wordt de struik niet hoger dan 80 – 100 cm.

Van oorsprong komt de Skimmia japonica uit Oost Azië. De plant is zeer geliefd bij veel mensen vanwege zijn langdurige en mooie overvloedige bloei, van september tot maart de felrode knoppen, waarna in april en mei nog crème witte bloemen ontstaan.

Vanwege de bessen en/of bloemknoppen zijn de planten erg in trek rond de Kersttijd. De takken doen het erg goed in Kerststukjes of in winterboeketten. Als tuinplant fleurt een Skimmia ook de vaak wat kale wintertuin op.

Topheester® White Dwarf

SKIMMIA JAPONICA ‘WHITE DWARF’PBR

In de winter blijft de Skimmia japonica White Dwarf beter wit dan ‘Marlot’ die meer van kleur verandert. White Dwarf is volledig winterhard, heeft een mooie compacte groeiwijze en is een uitermate gezonde plant.

Bloeitijd:

maart-april

Bloem: witgroen, verkleurend naar rozerood
Blad: donkergroen, glanzend
Bladhoudend: ja
Hoogte: 30-40 cm

Standplaats: halfschaduw, schaduw
Grondsoort: normaal
Winterhard: goed winterhard
Extra: wintergroen
EAN code: 8719699000445 / 8719699000452

SKIMMIA JAPONICA

Familie: Rutaceae, wijnruitfamilie
Verwant aan o.a.: Choisya, Ruta, Zanthoxylum
Bekende cultivars: ‘Kew White’, ‘Rubella’, ‘Veitchii’
Naamsbetekenis: Skimmia is een verbastering van de Japanse naam voor deze plant, nl. shikimi.

Deze heesters zijn kwekersrechtelijk beschermd