Viburnum tinus, groenblijvende heester uit de Méditerranée

Deze wintergroene heester komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zee-gebied maar is in Europa en zeker ook in Nederland goed ingeburgerd. Met recht want deze plant biedt jaarrond een mooie groene omlijsting in de tuin.

Viburnum tinus heeft een lange bloeitijd in de winter en het voorjaar. Er worden bloemschermen gevormd die bestaand uit vele kleine, roze bloemknoppen. Deze bloemknoppen openen zich uiteindelijk in witte bloemen.

Als de bloeitijd voorbij is, verschijnen er zwarte bessen. Deze bessen worden graag gegeten door vogels dus dit geeft extra leven en beleving in uw tuin.

De Viburnum tinus heeft mooi groen blad en omdat het een wintergroene heester is, heeft deze jaarrond sierwaarde. Viburnum hoeft niet gesnoeid te worden, maar na de bloei kunnen wel takken worden weggehaald om de vorm mooi te houden. Viburnum is ook op stam verkrijgbaar.

Topheester® Spirit

VIBURNUM TINUS SPIRIT (‘ANVI’PBR)

Viburnum Spirit is een compacte, zeer rijk- en langbloeiende tinus. De dichte bloemknoppen kleuren rozerood en wit als de bloemen openen. Spirit draagt donkerpaarse bessen.

Bloeitijd:

november-maart

Bloem: wit
Blad: donkergroen
Bladhoudend: ja
Hoogte: 1,25 m

Standplaats: zon, halfschaduw
Grondsoort: zuur, vruchtbaar, humusrijk
Winterhard: goed winterhard
Extra: verlengde sierwaarde door de mooie, donkerpaarse bessen
EAN code: 8719699000490

VIBURNUM TINUS – SNEEUWBAL

Familie: Adoxaceae (Muskuskruidfamilie)
Verwant aan o.a.: Adoxa, Sambucus
Bekende cultivars: ‘Eve Price’, ‘Compactum’, ‘Gwenlian’
Naamsbetekenis: Viburnum betekent in het Latijn ‘sneeuwbal’.

Deze heesters zijn kwekersrechtelijk beschermd