Nandina domestica, geeft kleur in de winter

De Nederlandse naam voor Nandina – Hemelse Bamboe – is misleidend want het is zeker geen bamboe. Maar het is een sierlijke struik die zeker voor een oosters effect in de tuin kan zorgen.

Nandina domestica is inheems in China en Japan en wordt veel toegepast bij Japanse en Chinese tempels. Van nature wordt deze groenblijvende heester ca. 2m hoog. In de eerste helft van de zomer bloeit Nandina domestica met witte bloemen. Na de bloei verschijnen bij sommige soorten rode bessen.

Het is met name de sierlijke groeiwijze die de sierwaarde van de plant bepaalt. De plant heeft rechtopgaande stengels met daaraan sierlijke, diepgroene, puntige bladeren. De vergelijking met bamboe is dan ook niet helemaal onterecht.

Nandina is een sterke, makkelijke plant. Snoeien is niet nodig maar mag wel. De plant kan in de groeimaanden worden uitgedund.

Topheester® Obsessed

NANDINA DOMESTICA OBSESSED (‘SEIKA’PBR)

Met zijn felrode, nieuwe lentescheuten geeft Obsessed een vleugje passie aan je tuin. Ook in de herfst en winter heeft het blad een prachtige, dieprode kleur. In vergelijking met ‘Gulf Stream’ kleurt Obsessed veel langer en feller rood.

Bloeitijd:

Bloem: geen
Blad: rood
Bladhoudend: ja
Hoogte: 60 cm

Standplaats: zon, halfschaduw
Grondsoort: goed waterdoorlaatbaar
Winterhard: goed winterhard
Extra: felrode kleur die lang blijft
EAN code: 8719699000247 / 8719699000254

NANDINA OBSESSED – HEMELSE BAMBOE

Familie: Berberidaceae – Zuurbes
Verwant aan o.a.: Berberis, Mahonia, Epimedium
Bekende cultivars: ‘Compacta’, ‘Firepower’, ‘Harbor Dwarf’
Naamsbetekenis: Nandina is een verbastering van de Japanse plantennaam Nandin. De soortnaam domestica betekent letterlijk “woning” en is een aanduiding dat de plant zowel voor in de tuin als voor in huis wordt gebruikt.

Deze heesters zijn kwekersrechtelijk beschermd