Leucothoe fontanesiana, verrassend kleurrijk

Leucothoe of Druifheide heeft leerachtig blad dat mooi rood kleurt in de herfst.

Leucothoe is een wintergroene heester zie goed winterhard is. In het najaar zie je de Leucothoe veel bij de tuincentra vanwege de prachtige, warme herfstkleuren.

Het blad heeft niet alleen een mooie herfstkleur maar toont ook een mooie, rode kleur bij het uitlopen. De bloeitijd is in mei wanneer de Leucothoe bloeit met witte of rozen bloemen. Toch bepaalt met name het blad de sierwaarde van deze heester.

Hoewel Leucothoe een langzaam groeiende heester is, kan snoeien wenselijk zijn. Dat kan na de bloei. Door de snoei wordt weer nieuw, mooi rood blad gevormd.

Topheester® Makijaz

LEUCOTHOE FONTANESIANA ‘MAKIJAZ’PBR

Makijaz komt uit Polen. De naam betekent “make-up” in het Pools. Rood, groen, wit, paars, brons, roze en oranje: in ieder seizoen maakt deze heester zichzelf weer anders op. Mooie, ronde vorm met een spectaculair kleurenpalet!

Bloeitijd:

mei

Bloem: wit
Blad: brons, groen, oranje, paars, rood, wit
Bladhoudend: ja
Hoogte: 60 cm

Standplaats: volle zon, halfschaduw
Grondsoort: humusrijk
Winterhard: goed winterhard
Extra: ieder seizoen een andere kleur
EAN code: 8719699000186 / 8719699000193

LEUCOTHOE FONTANESIANA – DRUIFHEIDE

Familie: Ericaceae – Druifheide
Verwant aan o.a.: Enkianthus, Erica, Vaccinium
Bekende cultivars: ‘Little Flames’, ‘A.E. Wilson’, ‘Zeblid’
Naamsbetekenis: De naam Leucothoe komt uit de Griekse mythologie en er zijn verschillende theorieën over de herkomst. Een is dat een dame met deze naam een sterfelijke prinses was die verliefd werd op Apollo. Haar vader keurde de liefde af en begroef haar levend. Apollo redde Leucothoe door haar in een plant te veranderen die nog altijd bloost van verliefdheid.

Deze heesters zijn kwekersrechtelijk beschermd