Photinia fraseri, glanzend blad

Photinia fraseri heeft opvallend glanzend blad dat in het voorjaar en de zomer prachtig gekleurd is. Als bonus heeft Photinia fraseri ook een prachtige herfstkleur.

Photinia fraseri komt van oorsprong uit de Himalaya en Zuidoost Azië. Deze heester heeft zich prima aangepast op de groeiomstandigheden in die gebieden. Zo heeft het blad in het voorjaar een rode of een bronzen kleur om te voorkomen dat het blad verbrand door de felle voorjaarszon die op de sneeuw weerkaatst.

Deze heester wordt ook wel glansmispel genoemd en is een zeer sterke plant. Hij houdt niet van veel wind, maar kan wel goed tegen vorst. Bovendien is de Photinia fraseri niet gevoelig voor ziekten.

Photinia of Glansmispel is zeer geschikt voor kleine tuinen. Door snoei kun je de grootte van deze heester in toom houden. Photinia is een mooie aanvulling in de border maar kan ook heel goed worden toegepast als haag.

Topheester® Louise

PHOTINIA FRASERI LOUISE (‘MCLARLOU’PBR)

Louise heeft bont blad met een groene en crèmewitte kleurschakering. Haar jonge scheuten hebben een aantrekkelijke mix van rood en roze. Het hele jaar door geeft deze prachtige glansmispel volop kleur aan je tuin!

Bloeitijd:

mei-juni

Bloem: wit
Blad: groen met crèmewit; roze en rode uitlopers
Bladhoudend: ja
Hoogte: 1,75 m

Standplaats: zon, halfschaduw
Grondsoort: vruchtbaar, goed waterdoorlaatbaar
Winterhard: goed winterhard
Extra: opvallend rood in het voorjaar
EAN code: 8719699000261

PHOTINIA LOUISE – GLANSMISPEL

Familie: Rosaceae, de rozenfamilie
Verwant aan o.a.: Rosa, Spiraea, Sorbus, Crataegus
Bekende cultivars: ‘Red Robin’
Naamsbetekenis: Photinia betekent helder of lichtgevend in het Grieks. Dit verwijst naar de glanzende bladeren die het licht weerkaatsen.

Deze heesters zijn kwekersrechtelijk beschermd