Euonymus fortunei, jaarrond kleur in de tuin

Euonumus fortunei kan op vele manieren worden toegepast: liggend, kruipend en zelfs als muurbedekking. Groeit onbeperkt in de breedte maar de hoogte kan per variëteit verschillen.

Wie een goede groeier en een makkelijke plant zoekt, kan uitstekend met Euonymus fortunei uit de voeten. Dit dwergstruikje is oorspronkelijk afkomstig uit Japan en Korea. De bladgrootte varieert per cultivar van twee tot zes centimeter lang en een tot vier centimeter breed. Opvallend is dat de middennerf in het blad altijd goed zichtbaar is.

Euonymus of Kardinaalsmuts kan uitstekend als bodembedekker worden gebruikt maar is ook zeker in kleinere groepen. Sommige soorten kunnen ook tegen de gevel worden geplant. Het voorjaar is de beste tijd voor een lichte snoeibeurt.

Topheester® Golden Harlequin is bontbladig in verschillende kleurcombinaties. Hoe meer de plant in de schaduw staat, des te groener het blad is.

Topheester® Golden Harlequin

EUONYMUS FORTUNEI GOLDEN HARLEQUIN (‘HOOGI’PBR)

Euonymus Golden Harlequin heeft prachtig goudgroen gemarmerd blad. Het blad is stabiel en homogeen. De compacte groei van 25 cm hoog en 15 cm breed maakt Golden Harlequin zeer geschikt voor in gemengde containers maar ook als solitair, voor de tuin of border, als massabeplanting en zelfs als lage heg.

Bloeitijd:

juni-juli

Bloem: geelgroen
Blad: bont geel-groen
Bladhoudend: ja
Hoogte: 25 cm

Standplaats: zon, halfschaduw, schaduw
Grondsoort: alle
Winterhard: goed winterhard
Extra: zeer stabiel en homogeen blad
EAN code: 8719699000063

EUONYMUS FORTUNEI – KARDINAALSMUTS

Familie: Celastraceae – Kardinaalsmuts of Kardinaalshoed
Verwant aan o.a.: Celastrus, Hippocratea, Schaefferia
Bekende cultivars: ‘Emerald Gaiety’, ‘Emerald ’n Gold’, ‘Dart’s Blanket’
Naamsbetekenis: Euonymus stamt af van het Griekse woord eyonymos dat “van goede afkomst” betekent.

Deze heesters zijn kwekersrechtelijk beschermd