RHODODENDRON, Catawbiense-hybride

Rhododendrons komen van nature langs de bosranden. Rhododendron houden van humusrijke zure (bos)grond. Ze wortelen oppervlakkig en hoeven niet gesnoeid te worden. Rhododendrons zijn daarom geschikt voor een onderhoudsarme tuin.

De plant komt van nature voor in het oosten van Noord-Amerika. De soort groeit vooral in de Appalachen van Virginia in het noorden tot Alabama in het zuiden. Hiernaast komt de plant in een aantal staten verwilderd voor.

Het is een populaire sierplant in zowel Noord-Amerika als Europa vanwege haar mooie bloemen. De soort is nauw verwant aan de Europese soort Rhododendron ponticum en is hiervan ook moeilijk te onderscheiden.

Rhododendron ‘Germania’ is een langzaam groeiende Rhododendron. Rhododendron ‘Germania’ wordt circa 1,5 m hoog en 1,5 m breed en bloeit in mei en begin juni donkerroze bloemen. Zoals elke Rhododendron staat hij graag in humusijke grond in de halfschaduw tot volle zon.

Topheester® Germania

RHODODENDRON GERMANIA

Rhododendron ‘Germania’ hoeft niet gesnoeid te worden. Wel kunnen uitgebloeide bloemen van de plant geplukt worden om doorgroei te bevorderen. Als de Rhododendron te groot wordt kunt u hem terugsnoeien tot op het oude hout, de Rhododendron zal dan weer uitlopen maar u heeft het eerste jaar geen bloemen.

Bloeitijd:

juni-juli

Bloem: rozerood
Blad: groen
Bladhoudend: ja
Hoogte: 1,75 – 2,20 m

Standplaats: zon, halfschaduw
Grondsoort: zuur, goed doorlatend
Winterhard: goed winterhard
Extra: vraagt weinig onderhoud
EAN code: 8719699000384

RHODODENDRON

Familie: Ericaceae, heidefamilie
Verwant aan o.a.: Andromeda, Erica, Vaccinium
Bekende cultivars: ‘Boursault’, ‘Grandiflorum’
Naamsbetekenis: De naam Rhododendron komt uit het Oudgrieks waar rhodos ‘roos’ betekent en dendron ‘boom’.

Deze heesters zijn kwekersrechtelijk beschermd