Leucothoe keiskei, grote sierwaarde in de herfst

Leucothoe of Druifheide heeft leerachtig blad dat mooi rood kleurt in de herfst.

Leucothoe is een wintergroene heester zie goed winterhard is. In het najaar zie je de Leucothoe veel bij de tuincentra vanwege de prachtige, warme herfstkleuren.

Het blad heeft niet alleen een mooie herfstkleur maar toont ook een mooie, rode kleur bij het uitlopen. De bloeitijd is in mei wanneer de Leucothoe bloeit met witte of rozen bloemen. Toch bepaalt met name het blad de sierwaarde van deze heester.

Hoewel Leucothoe een langzaam groeiende heester is, kan snoeien wenselijk zijn. Dat kan na de bloei. Door de snoei wordt weer nieuw, mooi rood blad gevormd.

Topheester® Curly Red

LEUCOTHOE AXILLARIS ‘CURLY RED’PBR

Curly Red heeft krullend blad dat in de herfst eerst rood en vervolgens paars kleurt. Deze plant is zeer winterhard en houdt zijn mooie kleur de gehele winter.

Bloeitijd:

mei

Bloem: wit
Blad: groen, paars, rood
Bladhoudend: ja
Hoogte: 50 cm

Standplaats: volle zon, halfschaduw
Grondsoort: humusrijk
Winterhard: goed winterhard
Extra: prachtig gekruld blad
EAN code: 8719699000148 / 8719699000155

LEUCOTHOE AXILLARIS – DRUIFHEIDE

Familie: Ericaceae – Druifheide
Verwant aan o.a.: Enkianthus, Erica, Vaccinium
Bekende cultivars: ‘Little Flames’, ‘A.E. Wilson’, ‘Zeblid’
Naamsbetekenis: De naam Leucothoe komt uit de Griekse mythologie en er zijn verschillende theorieën over de herkomst. Een is dat een dame met deze naam een sterfelijke prinses was die verliefd werd op Apollo. Haar vader keurde de liefde af en begroef haar levend. Apollo redde Leucothoe door haar in een plant te veranderen die nog altijd bloost van verliefdheid.

Deze heesters zijn kwekersrechtelijk beschermd