Leucothoe keiskei, sprankelend rood blad

Leucothoe of Druifheide heeft leerachtig blad dat mooi rood kleurt in de herfst.

Leucothoe is een wintergroene heester zie goed winterhard is. In het najaar zie je de Leucothoe veel bij de tuincentra vanwege de prachtige, warme herfstkleuren.

Het blad heeft niet alleen een mooie herfstkleur maar toont ook een mooie, rode kleur bij het uitlopen. De bloeitijd is in mei wanneer de Leucothoe bloeit met witte of rozen bloemen. Toch bepaalt met name het blad de sierwaarde van deze heester.

Hoewel Leucothoe een langzaam groeiende heester is, kan snoeien wenselijk zijn. Dat kan na de bloei. Door de snoei wordt weer nieuw, mooi rood blad gevormd.

Topheester® Burning Love

LEUCOTHOE KEISKEI BURNING LOVE (‘OPSTAL 50’PBR)

Het fijne, langwerpige blad van Burning Love heeft van het najaar tot in het voorjaar een warme donkerrood-paarse kleur. Ook zijn de stelen van Burning Love prachtig fonkelend rood. De hartstocht spat ervan af!

Bloeitijd:

maart-juni

Bloem: wit
Blad: paars-rood
Bladhoudend: ja
Hoogte: 75 cm

Standplaats: volle zon, halfschaduw
Grondsoort: humusrijk, vochtig, goed doorlaatbaar
Winterhard: goed winterhard
Extra: mooie rode stelen
EAN code: 8719699000162 / 8719699000179

LEUCOTHOE KEISKEI – DRUIFHEIDE

Familie: Ericaceae – Druifheide
Verwant aan o.a.: Enkianthus, Erica, Vaccinium
Bekende cultivars: ‘Little Flames’, ‘A.E. Wilson’, ‘Zeblid’
Naamsbetekenis: De naam Leucothoe komt uit de Griekse mythologie en er zijn verschillende theorieën over de herkomst. Een is dat een dame met deze naam een sterfelijke prinses was die verliefd werd op Apollo. Haar vader keurde de liefde af en begroef haar levend. Apollo redde Leucothoe door haar in een plant te veranderen die nog altijd bloost van verliefdheid.

Deze heesters zijn kwekersrechtelijk beschermd