Nandina domestica, geeft kleur in de winter

De Nederlandse naam voor Nandina – Hemelse Bamboe – is misleidend want het is zeker geen bamboe. Maar het is een sierlijke struik die zeker voor een oosters effect in de tuin kan zorgen.

Nandina domestica is inheems in China en Japan en wordt veel toegepast bij Japanse en Chinese tempels. Van nature wordt deze groenblijvende heester ca. 2m hoog. In de eerste helft van de zomer bloeit Nandina domestica met witte bloemen. Na de bloei verschijnen bij sommige soorten rode bessen.

Het is met name de sierlijke groeiwijze die de sierwaarde van de plant bepaalt. De plant heeft rechtopgaande stengels met daaraan sierlijke, diepgroene, puntige bladeren. De vergelijking met bamboe is dan ook niet helemaal onterecht.

Nandina is een sterke, makkelijke plant. Snoeien is niet nodig maar mag wel. De plant kan in de groeimaanden worden uitgedund.

Topheester® Blush Pink

NANDINA DOMESTICA BLUSH PINK (‘AKA’PBR)

Aka betekent rood in het Japans en dat is de Blush Pink! Vergeleken met ´Firepower´ kleurt de Blush Pink veel roder en gedurende een langere periode: van het vroege najaar tot het einde van de winter. In de zomer kleurt het jonge blad roze. Blush Pink is een compacte cultivar.

Bloeitijd:

Bloem: geen
Blad: rood met roze uitlopers
Bladhoudend: ja
Hoogte: 75 cm

Standplaats: zon, halfschaduw
Grondsoort: goed waterdoorlaatbaar
Winterhard: goed winterhard
Extra: behoud de kleur lange tijd
EAN code: 8719699000223 / 8719699000230

NANDINA BLUSH PINK – HEMELSE BAMBOE

Familie: Berberidaceae – Zuurbes
Verwant aan o.a.: Berberis, Mahonia, Epimedium
Bekende cultivars: ‘Compacta’, ‘Firepower’, ‘Harbor Dwarf’
Naamsbetekenis: Nandina is een verbastering van de Japanse plantennaam Nandin. De soortnaam domestica betekent letterlijk “woning” en is een aanduiding dat de plant zowel voor in de tuin als voor in huis wordt gebruikt.

Deze heesters zijn kwekersrechtelijk beschermd