Weigela florida, uitbundige voorjaarspracht

Weigela bloeit met name in het voorjaar met een overdaad aan prachtig gekleurde bloemen. De bloemen zijn rood, roze of wit. Met de juiste aandacht een plant om heel lang plezier van te hebben.

Het geslacht Weigela komt van oorsprong uit Korea, Japan en het noorden van China. De bloemen zijn opvallend en klokvormig. Vroeger werd deze heester veel in boerentuinen toegepast maar tegenwoordig is er in elke tuin wel plek voor deze topper.

Weigela florida is een waardplant en trekt diverse soorten vlinders aan. Niet verwonderlijk met de grote hoeveelheid bloemen die Weigela produceert.

Weigela bloeit op het hout van het voorgaande jaar en kan direct na de bloei goed worden gesnoeid. Uitgebloeide scheuten kunnen worden ingekort en om de plant jong te houden, kunnen één of meerdere scheuten bij de basis worden afgeknipt. Let wel op een goed evenwicht tussen jonge en oude scheuten.

Topheester® Black and White

WEIGELA FLORIDA BLACK AND WHITE® (‘COURTACAD’PBR)

Weigela Black and White heeft een opvallende kleurencombinatie van donker blad met witte trompetbloemen. De nieuwe groeischeuten beginnen met donkergroen die doorkleuren naar donkerpaars. In mei/juni ontstaan de puur witte trompetbloemen en samen met het donkere blad geeft dat het echte Black and White-effect weer.

Bloeitijd:

mei-juni

Bloem: wit
Blad: donkergroen verkleurend naar donkerpaars
Bladhoudend: nee
Hoogte: 40 cm

Standplaats: zon, halfschaduw
Grondsoort: alle
Winterhard: goed winterhard
Extra: Prachtige blad-bloem combinatie
EAN code: 8719699000513

WEIGELA FLORIDA

Familie: Caprifoliaceae, kamperfoeli-achtigen
Verwant aan o.a.: Lonicera, Scabiosa, Symphoricarpus
Bekende cultivars: ‘Nana purpurea’, ‘Tango’, ‘Variegata’
Naamsbetekenis: Weigela is afgeleid van de naam van de Duitse arts C.E. Weigel (1748-1831)

Deze heesters zijn kwekersrechtelijk beschermd